Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ!


ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΡΟΪΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» έχουν κατακλύσει από το απόγευμα της Κυριακής την πλατεία Συντάγματος στη μεγαλύτερη και πιοεντυπωσιακή συγκέντρωση του κινήματος που διαδηλώνει εδώ και πέντε ημέρες κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΡΟΪΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» έχουν κατακλύσει από το απόγευμα της Κυριακής την πλατεία Συντάγματος στη μεγαλύτερη και πιοεντυπωσιακή συγκέντρωση του κινήματος που διαδηλώνει εδώ και πέντε ημέρες κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.
Κεντρικό σύνθημα «να φύγουν μνημόνιο και τρόικα» στην πλατεία Συντάγματος, όπου κυριαρχούν τα πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά. Συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η συγκέντρωση της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος είναι η μεγαλύτερη σε όγκο από την έναρξη της διαμαρτυρίας, καθώς οι «Αγανακτισμένοι», ενώ συνεχώς καταφθάνουν περισσότεροι.

Το "εορταστικό" κλίμα ξεκινά από τις αποβάθρες του μετρό, υπάρχει ρυθμός, πολλοί χορεύουν, άλλοι χτυπούν κατσαρόλες και φωνάζουν μέτρα κατά της λιτότητας. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι νέοι, ενώ στη συγκέντρωση δίνουν το «παρών» και μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς του.
Οι πολίτες που κατεβαίνουν κάθε ημέρα στο Σύνταγμα προχώρησαν σε αυτοοργάνωση. Πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις κα συζητήσεις, συγκρότησαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, ενώ οι σκηνές είναι την Κυριακή περισσότερες από όλες τις προηγούμενες μέρες. Το πρόγραμμα προβλέπει μέχρι και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Οι κινητοποιήσεις προσέλαβαν την Κυριακή πανευρωπαϊκή διάσταση, καθώς μέσω Διαδικτύου απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στο κίνημα διαμαρτυρίας. Οι «Αγανακτισμένοι» βγήκαν στην Πιάτσα Ντουόμο του Μιλάνου, στη Σανς Ελιζέ και σε περισσότερες από 100 πόλεις.


Η «ΙΣΚΡΑ» παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, το ψήφισμα που εξέδωσε η Συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 27 Μάιου.
Το μόνο που προσθέτουμε είναι η χαρά μας γιατί βλέπουμε σιγά–σιγά και μέρα με τη μέρα τα ψηφίσματα των Συνελεύσεων στο Σύνταγμα να αποκτούν ένα όλο και πιο έντονο πολιτικό στίγμα, το οποίο έχει αρχίσει κάπως να κινείται, με την πυξίδα να παίρνει μια ροπή, μάλλον, προς αριστερά!
Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
 ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
 ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
 Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου