Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Ανάσταση πριν το Πάσχα στην Κερατέα. Αποχωρούν ΜΑΤ Μηχανήματα!



Ανάσταση πριν το Πάσχα στην Κερατέα Αποχωρούν ΜΑΤ Μηχανήματα
 - Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ




Ανάσταση πριν το Πάσχα στην Κερατέα Αποχωρούν ΜΑΤ Μηχανήματα - Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ
Οι Κερατιώτες ΝΙΚΗΣΑΝ. Τα ΜΑΤ και τα μηχανήματα του Μπόμπολα ΕΦΥΓΑΝ!!! Η λεωφόρος Λαυρίου άνοιξε και μετά από 140 ημέρες Χυτά ή Χυτή ΤΕΛΟΣ. Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις μεταξύ του Δημάρχου Κερατέας και την Επιτροπή Αγώνα με την κυβέρνηση αλλά η Κερατέα δε θα γίνει σκουπιδότοπος. Αυτός ήταν αγώνας. ΌΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ. Ας γίνει μάθημα σε όλους μας. ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με ανακοίνωσή σου επισημαίνει: «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ». «Η σημερινή αποχώρηση των ΜΑΤ και των μηχανημάτων αποτελεί μια μεγάλη νίκη του λαού της Κερατέας. Μια πρώτη νίκη, γιατί ο αγώνας θα ολοκληρωθεί μόνο με την πλήρη εγκατάλειψη του σημερινού περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων και την υιοθέτησης μιας νέας πορείας που θα στηρίζεται στην ανακύκλωση σε όλα τα επίπεδα και την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων. Όταν όλες οι ηλικίες – από τους ηλικιωμένους μέχρι τα παιδιά – στρατεύονται σε ένα δίκαιο στόχο, όταν πιστεύουν στη νίκη, όταν αντέχουν τον πόλεμο των δυνάμεων καταστολής αλλά και τον πόλεμο της λάσπης και της παραπληροφόρησης, όταν δεν το βάζουν κάτω, όταν κάνουν το θέμα τους θέμα όλης της κοινωνίας, όταν έχουν συμμάχους ως δυνάμεις του πολιτισμού , όταν βρίσκουν το δρόμο της ενότητας, όταν δημιουργούν σχέσεις αλληλεγγύης και αδελφοσύνης που υπερβαίνουν τα κομματικά σύνορα, τότε κανένας αντίπαλος, όση δύναμη πυρός κι αν διαθέτει, δεν είναι ανίκητος.
Όλη η Ελλάδα να γίνει Κερατέα!»
Βήχος Παναγιώτης
«ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ»
Δάκρυα χαράς σκόρπισε στους συγκεντρωμένους κατοίκους στο μπλόκο η είδηση για την αποχώρηση των ΜΑΤ από το Οβριόκαστρο. Το www.lavreotiki.com  ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τους πανηγυρισμούς των κατοίκων. Συγκλονιστική ήταν και η υποδοχή του μητροπολίτη Νικόλαου όταν έφτασε στο μπλόκο αμέσως μετά την συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ανδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά χάθηκαν μέσα σε τεράστιες αγκαλιές.
Οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή μόλις έφτασε στο μπλόκο της Κερατέας στον κόμβο ΒΙΟΠΑ, αμέσως μέτα την κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής, σχετικά με την αποχώρηση των ΜΑΤ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Κουντουριώτη 1 Λαύριο – 19500
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου:
Σταματίνα Κωστάκου
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6972442019 &
22990 42880 Φαξ: 22990 42611
Κερατέα 18/4/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δικαίωση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τους κατοίκους τους Δήμου Λαυρεωτικής που από στιγμή σε στιγμή θα δουν τα ΜΑΤ να αποχωρούν από την πόλη της Κερατέας. Μετά από 4 μήνες αγώνα και αγωνίας για να μη γίνει ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου, σκουπιδότοπος…τα νέα είναι καταρχήν ευχάριστα. Για άλλη μια φορά ο διάλογος απέδειξε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή, του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου και του Υπουργού Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή έφερε ότι ήλπιζαν οι κάτοικοι της πόλης μας.
Οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης εγκαταλείπουν την πολύπαθη πόλη μας αφήνοντας πίσω μια γεύση απογοήτευσης για ότι ζήσαμε αλλά και μια αίσθηση αισιοδοξίας για ότι έρχεται.
Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τα κομμάτια των δρόμων μας που είχαν κοπεί στη μέση και να προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα να κλείσουμε τις πληγές που μας άνοιξε αυτός ο δίκαιος αγώνας.
Ακριβώς μετά την Ανάσταση του Θεανθρώπου η Κερατέα θα περιμένει την έκβαση μιας ακόμα συνάντησης από την οποία προσδοκά θετική απάντηση στη δική της πρόταση … για τα παιδιά μας και τον τόπο μας.
Σταματίνα Κωστάκου
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Δήμου Λαυρεωτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου