Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΘΗΝΑ! ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ!

for_saleΗ πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, που περιγράφεται λεπτομερέστατα στην τελευταία συμφωνία τρόικας καικυβέρνησης, ξεκίνησε με την πώληση της κρατικής συμμετοχής του 10% του ΟΤΕ στην γερμανική DeutscheTelekom, έναντι μόλις 400 εκατομμυρίων ευρώ.
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL: ΚΥΝΗΓΙ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
«ΚΛΟΠΗ» Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ D.T. ΤΟΥ 10% ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙ ΜΟΛΙΣ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!
Η πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, που περιγράφεται λεπτομερέστατα στην τελευταία συμφωνία τρόικας καικυβέρνησης, ξεκίνησε με την πώληση της κρατικής συμμετοχής του 10% του ΟΤΕ στην γερμανική DeutscheTelekom, έναντι μόλις 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, η Wall StreetJournal φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο "Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα" και με εισαγωγή που αναφέρει: «Η Ελλάδα πωλείται – φτηνά – και η Γερμανία αγοράζει»!.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γερμανικές εταιρείες ψάχνουν για «ευκαιρίες» στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση προωθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και επισημαίνει ότι η πώληση του 10% της κυβέρνησης που κατέχει στον ΟΤΕ προς την Deutsche Telekom έναντι 400 εκατ. ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί «κλοπή», σε σχέση με τα 4 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία από το 2008 για το 30% του Οργανισμού.
Συνεχίζει αναφέροντας πως εκτός της Deutsche Telekom, και άλλες εταιρείες έχουν εκφράσειενδιαφέρον για αγορά μετοχών των ελληνικών ΔΕΚΟ, όπως η Fraport, η οποία ελέγχει και διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 55% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Η Γερμανία ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ, δεν είναι η μόνο χώρα που εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση μέρους της ελληνικής περιουσίας. Η CEZ AS, η τσέχικη ενεργειακή εταιρεία, τον Απρίλιο δήλωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα εξαγοράς μεριδίου της ΔΕΗ, καθώς η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 17% της επιχείρησης, μειώνοντας το ποσοστό της στο 34%.
Το εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά εγκληματικό πρόγραμμα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, αν εφαρμοστεί, θα μετατρέψει οριστικά τη χώρα σε ασπόνδυλη μπανανία και προτεκτοράτο του πολυεθνικού κεφαλαίου.
Αυτή την ώρα η επιβίωση και η σωτηρία της χώρας και του ελληνικού λαού επιβάλλουν ναματαιωθεί και να ακυρωθεί αυτό το πρόγραμμα που αντιπροσωπεύει το «ΤΕΛΟΣ» της κοινωνίας και της οικονομίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου